Dva ruska lovca Su-30 sprovela dva američka strateška bombardera B-1B iznad Crnog mora

Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2021, 10:13

Dva ruska lovca Su-30 sprovela dva američka strateška bombardera B-1B iznad Crnog mora

Dva ruska lovca Su-30 presrela su dva američka strateška bombardera B-1B iznad Crnog mora koji su leteli prema ruskoj granici, nakon čega su američki piloti promenili kurs, navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za kontrolu odbrane. Kako je precizirano, ruski radari su 19. oktobra otkrili ciljeve iznad Crnog mora koji su se približavali ruskim granicama. „Da bi se identifikovali vazdušni ciljevi i sprečilo kršenje državne granice Ruske Federacije, u vazduh su podignuta dva lovca Su-30 iz dežurnih snaga mornaričke avijacije Crnomorske flote. Posade ruskih lovaca identifikovale su vazdušne ciljeve kao dva strateška bombardera američkog vazduhoplovstva B-1B, u pratnji dva aviona tankera KC-135, te ih sproveli iznad Crnog mora“, navodi se u saopštenju. Ilustracija, bombarder B1-B, foto: U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Clayton Cupit "Nakon što su se strani vojni avioni okrenuli od državne granice Ruske Federacije, ruski lovci su se bezbedno vratili u bazu. Državna granica Ruske Federacije nije narušena", navodi se u saopštenju. Naglašava se da je let ruskih aviona izvršen u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski "suhoji" oterali američke bombardere iznad Crnog mora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2021

Dva ruska lovca Su-30 pratila su iznad Crnog mora dva američka strateška bombardera B-1B koji su leteli prema ruskoj granici, zbog čega su američki piloti promenili kurs, saopštio je danas Nacionalni centar za odbranu Ministarstva odbrane Rusije...Kako je precizirano u saopštenju, ruski radari...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.