Izvor: B92, 10.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva napada u Iraku

Bagdad, Kirkuk -- Najmanje 34 osobe poginule su, a više od 50 ih je povređeno u dva jutrošnja odvojena napada u Bagdadu i Kirkuku.

Bombaš-samoubica aktivirao je eksploziv postavljen ispod odeće, u blizni centra za regrutaciju u zapadnom Bagdadu, kada je poginula najmanje 21 osoba, dok je više od 30 ljudi povređeno, prenelo je više policijskih izvora agencije Rojters. Kako prenosi Asošijeted pres, pozivajući se na lekare bolnice Jarmuk, u napadu je poginulo 14 osoba, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 41 je povređena.

Istovremeno, tri osobe su poginule, a 10 ih je povređeno u napadu bombaša samoubice na zgradu lokalnih vlasti u Kirkuku, na severu Iraka.

Predstavnik policije je izjavio da nije jasno koja je bila meta napadača, koji se automobilom natovarenim eksplozivom zaleteo u zgradu lokalnih vlasti. Policijski zvaničnik Sarhat Kadir ocenjuje da su se na meti verovatno našli civili, budući da u blizini nije bilo pripadnika vojske ili policije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.