Dva izraelska policajca ubijena na Zapadnoj obali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva izraelska policajca ubijena na Zapadnoj obali

TEL AVIV - Dva izraelska policajca podlegla su večeras ranama zadobijenim dok su bili u patroli kraj jednog jevrejskog naselja na severu Zapadne obale nedaleko od granice s Jordanom, a policija veruje da se radi o palestinskom napadu.

Obe žrtve nađene su u vozilu, jedan policajac je proglašen mrtvim ubrzo nakon što su stigla kola hitne pomoći, a drugi je umro posle bezuspešnih pokušaja da mu se pomoć ukaže.

Policijski portparol je rekao da se okolnosti incidenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još uvek ispituju ali da se "veruje da su ih napali jedan ili više naoružanih Palestinaca".

"Oni su ubijena mecima i glavna sumnja ukazuje na nacionalistički motiv", rekao je portparol policije Miki Rozenfeld.

Sudeći prema početnim rezultatima istrage, Palestinci su otvorili vatru na patrolna kola zbog čega su policajci izgubili kontrolu nad vozilom.

Ni jedna palestinska organizacija nije preuzela odgovornost.

Jevrejsko naselje Masua, gde se ubistvo dogodilo, je u blizini palestinskog grada Nablusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.