Izvor: Blic, 10.Feb.2018, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duterte naredio obustavu kupovine helikoptera i oružja

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte naredio je zaustavljanje multimilionske kupovine 16 helikoptera iz Kanade i oružja iz SAD, preneli su filipinski mediji.

Duterte je izdao naredbu tokom konferencije za novinare u Manili, a kao razlog takve odluke naveo je previše nametnutih uslova. On je naglasio da i dalje podržava američkog predsednika Donalda Trampa.

Naredba predsednika Filipina usledila je nakon što je kanadska Vlada odlučila da preispita ugovor vredan 235 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << miliona dolara, zbog zabrinutosti da bi filipinska vojska mogla da upotrebi helikoptere u napadima koji bi bili dio mera protiv pobune, preneo je AP.

Filipinski zvaničnici iz sektora odbrane juče su dali garancije da će se helikopteri "Bel 412EPI" koristiti za prevoz sredstava i vojnika, uključujući one koji su ranjeni u sukobima, kao i prilikom odgovora na katastrofe i da neće biti korišćeni za napade na pobunjenike.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.