Državnom aparatu Rusije može biti zabranjeno korišćenje Windows 10

Izvor: Vostok.rs, 22.Avg.2015, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državnom aparatu Rusije može biti zabranjeno korišćenje Windows 10

22.08.2015. -

Činovnicima ruskih državnih organa lako može biti zabranjeno da koriste operativni sistem Windows 10.

Potpredsednik Državna Dume Nikolaj Levičev javno se obratio premijeru, Dmitriju Medvedevu sa inicijativom da zabrani korišćenje Windows 10 svim zaposlenim u državnom aparatu. Uz obrazloženje da je sam Microsoft priznao da lični podaci korisnika mogu biti dostupni ne samo toj korporaciji nego i različitim stranim državnim strukturama.

Levičev >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << istovremeno predlaže da se zabrana proširi i na državne kompanije, državne naučne i istraživačke centre i institute.

Levičev je upozorio i da Microsoft u Rusiji trenutno vodi široku kampanju nudeći besplatno instaliranje novih verzija operativnog sistema, sve do Windows 10.




Fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.