Državljanin Srbije sa simptomima koronavirusa u karantinu u Indiji

Izvor: RTS, 29.Jan.2020, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanin Srbije sa simptomima koronavirusa u karantinu u Indiji

Srpski državljanin koji se iz Kine vratio u Indiju prvi je sumnjivi slučaj zaraze koronavirusom u indijskoj saveznoj državi Goa, rekao je tamošnji ministar zdravlja Višvadžit Rane.
Rane je naveo da je osoba za koju se sumnja da je zaražena koronavirusom srpski državljanin koji je iz Kine, a zatim Nju Delhija stigao do Kankone (plaže na jugu Goe), prenosi Indijan ekspres.

"Pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su se kod njega pokazali simptomi bolesti stavljen je u karantin", dodao je Rane.
Prema navodina portala Tajmsnau njuz, srpski državljanin došao je u Indiju iz kineskog grada koji 750 kilometara udaljen od Vuhana, koji je epicentar koronavirusa.
Indijski zvaničnici navode da je na posmatranju i da su mu uzeti uzorci krvi za analizu.
I Indijac koja studira medicinu u Vuhanu kao i njegova majka od ponedeljka se nalaze u karantinu bolnice u Udžajinu u državi Madja Pradeš.
Kako navodi Indijan ekspres, nakon dolaska iz Kine u Udžajin 13. januara, taj student je pokazao simptome slične infekciji koju izaziva koronavirus.
Nekoliko dana proveo je kod kuće sa simptomima prehlade i groznice da bi potom bio hospitalizovan.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbi u karantinu, sumnja na koronavirus, novi detalji

Izvor: OkRadio.rs, 29.Jan.2020

Nekoliko državljana Srbije nalazi se u karantinu u Indiji zbog sumnje da su zaraženi novim koronavirusom, javljaju tamošnji mediji. Prema navodimo indijskog portala "Ekspres", srpski državljanin koji je iz Kine stigao do Goe preko Nju Delhija, prvi je slučaj sumnje na koronavirus u Indiji i sada...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.