Državljanin Francuske optužen za terorizam

Izvor: RTS, 09.Jul.2017, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanin Francuske optužen za terorizam

Francuski državljanin, za kojeg se sumnje da je planirao napad zajedno sa dva brata iz Belgije, optužen je za terorizam, javio je AFP pozivajući se na neimenovani izvor iz pravosuđa.
Prema navodima tog izvora, 42-godišnji muškarac je optužen za posedovanje oružja i povezanost sa ekstremističkim grupama.
On je uhapšen prošle nedelje u francuskom severnom gradu Lilu u isto vreme kada su i njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << braća zadržana u pritvoru u Briselu.
Kako je ranije objavila francuska agencija, osumnjičeni Francuz je četiri puta bio u zatvoru zbog nasilja i krađe, a stavljen je pod nadzor nakon što je maja 2015. izašao iz zatvora gde je, kako se veruje, radikalizovan.
On je potom više puta putovao u Belgiju, gde se sastao sa braćom optuženom u Briselu, a svi su viđeni kako nose torbe do garaže u briselskoj četvrti Anderleht, u kojoj je u nedavnoj raciji pronađeno oružje.
Veruje se da je osumnjičeni Francuz povezan sa Akimom i Kalidom Sautijem, braćom koja su u sredu optužena u Briselu za pripadnost "terorističkoj grupi" i planiranje napada raznim vrstama oružja, uključujući "kalašnjikove".
Oni su uhapšeni ranije ove nedelje u briselskom predgrađu Anderleht, a inače su braća osuđenog džihadiste Saida Sautija, člana ozloglašenog bajkerskog kluba "Kamikaze rajders" sa sedištem u Briselu.
Sauti od prošle godine izdržava šestogodišnju zatvorsku kaznu zbog regrutovanja ljudi za džihadističke organizacije i podržavanja Islamske države na društvenim mrežama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuz optužen za terorizam

Izvor: Blic, 09.Jul.2017

Francuski državljanin, za kojeg se sumnje da je planirao napad zajedno sa dva brata iz Belgije, optužen je danas za terorizam, javio je AFP pozivajući se na neimenovani izvor iz pravosuđa...Prema navodima tog izvora, 42-ogodišnji muškarac je optužen za posedovanje oružja i povezanost sa ekstremističkim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.