Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Feb.2020, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi dan zaredom broj zaraženih koronavirusom na dnevnom nivou opada

Drugi dan za redom broj zaraženih koronavirusom na dnevnom nivou opada sa novih 1.749 potvrđenih slučajeva i 136 novih smrtnih slučajeva.

U Japanu su potvrđena još 542 slučaja na kruzeru u karantinu na kom se nalazi oko 3.700 putnika i članova posade.

Broj zaraženih koronavirusom koji izaziva bolest COVID 19 tako je u Kini porastao na 74.185, dok je broj smrtnih slučajeva porastao na 2.004.

Međutim, broj novih slučajeva na dnevnom nivou opao je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ispod 2.000 za razliku od pretnhonih dana.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš rekao je novinskoj agenciji AP da širenje virusa "nije van kontrole, ali da je situacija jako opasna".

Mnogi politički i sportski događaji i sastanci u Kini su odloženi ili otkazani.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.