Druga žrtva koronavirusa u Italiji, više od 60 zaraženih, zatvorene radnje i škole

Izvor: RTS, 22.Feb.2020, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga žrtva koronavirusa u Italiji, više od 60 zaraženih, zatvorene radnje i škole

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji porastao je na 62, a najviše slučajeva, čak 46, zabeleženo je u severnoj regiji Lombardija. Preminuo i drugi pacijent.
Druga žrtva koronavirusa u Italiji je žena koja je preminula u okrugu Milano u pokrajini Lombardija, javlja ANSA, a prenosi Rojters.

ANSA prenosi, pozivajući se na izvore iz zdravstvene zaštite, da se epidemija koronavirusa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << širi na severu zemlje, u regionima Lombardija i Veneto, kao i da je broj zaraženih koronavirusom u Italiji porastao na 62, a najviše slučajeva, čak 46, zabeleženo je u severnoj regiji Lombardija.
Kako prenosi Si-En-En, još 12 slučajeva registrovano je u severoistiočnoj pokrajini Veneto, tri u Rimu, a jedan u severozapadnoj regiji Pijemont.
Među 62 zabeležena slučaja su i dve osobe koje su preminule od posledica ovog virusa.
Prvi smrtni slučaj od posledica koronavirusa u Italiji zabeležen je juče, kada je sedamdesetosmogodišnji muškarac preminuo u Padovi.
Zatvorene škole i prodavnice U više od deset gradova u Lombardiji i Venetu na nedelju dana biće zatvorene sve škole, prodavnice i restorani zbog širenja koronavirusa u toj zemlji.
Prvobitan nalog koji je izdao ministar zdravlja obuhvatao je deset gradova oko Lodija, jugoistočno od Milana, ali su pojedini gradovi van tog područja, kao što je Kremona, uveli sopstvene restrikcije, prenosi AP.  
Ministarstvo zdravlja Italije saopštilo je da će sve sportske manifestacije u narednom periodu biti otkazane u delovima Italije gde su registrovani zaraženi koronavirusom.  
Vlasti su pozvale građane da ostanu mirni. 
Istovremeno, je u Rim stiglo 19 italijanskih državljana koji su protekle dve nedelje proveli u karantinu na kruzeru "Dajmond princes" usidrenom kod japanske luke u Jokohami.
Oni su prebačeni u vojnu bazu Čekinjola gde će u izolaciji provesti još dve nedelje.
Kina je prijavila da pada broj novozaraženih koronavirusom, ali je Svetska zdravstvena organizacija upozorila da se sužava prostor kontrole, jer je zabeležen nagli skok broja zaraženih tim virusom izvan Kine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.