Druga žena u iranskoj vladi

Izvor: RTS, 10.Sep.2013, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga žena u iranskoj vladi

Nova potpredsednica za pitanja zaštite životne sredine u vladi Irana biće Masumeh Ebtekar i ona će biti druga žena u iranskoj vladi. Ebtekar je već obavljala tu funkciju za vreme predsednika Muhameda Katamija, a postala je poznata kao portparol otmičara koji su držali taoce u ambasadi SAD 1979. godine.

Iranski predsednik Hasan Rohani imenovao je Masumeh Ebtekar za potpredsednicu za pitanja zaštite životne sredine.

Masumeh Ebtekar je druga žena među potpredsednicima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Irana koje je postavio novoizabrani predsednik Rohani, nakon što je prošlog meseca imenovao Elham Arminzadeh za potpredsednicu zaduženu za pravosuđe, prenela je agencija AP.

Ebtekar je bila prva žena potpredsednik u istoriji Irana, budući da je tu funkciju već obavljala između 1997. i 2005. godine, za vreme mandata predsednika Muhameda Katamija.

Proslavila se kao portparol iranskih studenata koji su 1979. zauzeli američku ambasadu u Teheranu i uzeli za taoce 52 američka građana, koje su držali 444 dana.

Zvanična iranska novinska agencija IRNA je objavila da je Rohani postavio bivšeg ministra odbrane Alija Šamkanija za čelnika Vrhovnog nacionalnog saveta za bezbednost.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.