Dramatičan snimak: Ajkula krenula ka surferima

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dramatičan snimak: Ajkula krenula ka surferima

Velika bela ajkula približila se surferima na samo nekoliko metara, a tragedija je izbegnuta zavahaljujući novinarima koji su iz helikoptera uočili neman i alarmirali surfere.

Snimak dolazi iz Australije, a na njemu se vidi velika belika ajkula koja ima oko četiri metra kako vreba grupu mladih surfera na plaži Bajron u oblasti Novi Južni Vels.

Kako prenose australijski mediji, ovi mladići izbegli su napad zahvaljući novinarima koji su pravili prilog iz helikoptera. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Oni su videli veliku belu ajkulu kako se približava surferima i odmah su se spustili do površine vode.

U poslednje vreme širom sveta zabeleženi su sve češći napadi ajkula na ljude. Prošle nedelje u Australiji je napadnuto desetak ljudi. Jedan mladić je teško povređen, a dan kasnije 52-godišnjeg muškarca velika bela ajkula srušila je s daske.

 I u Severnoj Karolini, SAD, dogodilo se nekoliko uzastopnih napada i to samo nekoliko metara od obale na plažama punim kupača.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.