Drama u Berlinu: Evakuisano sedište saveznika Merkelove

Izvor: Press, 22.Maj.2017, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Berlinu: Evakuisano sedište saveznika Merkelove

Nemačka policija je evakuisala glavno sedište SPD u prestonici Berlinu nakon što je sumnjiv predmet pronađen u prostoriji za prijem pošte.
Foto:b92.net
To je saopštio portparol te stranke, prenosi Rojters.
Navodi se da su svi zaposleni morali da napuste zgradu "Vili Brant haus", uključujući i visoke zvaničnike SPD koji su tu držali nedeljni sastanak o programu stranke za parlamentarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izbore 24. septembra.
Rojters podseća da su u martu ove godine nemačke vlasti presrele paket u kojem se nalazila knjiga sa skrivenim eksplozivom, adresiran na ministra finansija Volfganga Šojblea, člana Hrišćanskodemokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel. 

Odgovornost je tada preuzela grčka ekstremistička organizacija "Zavera vatrenih ćelija". 

SPD je manjinski partner u koalicionoj vladi Merkelove.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.