Doživotni zatvor za 48 ubistava

Izvor: B92, 29.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doživotni zatvor za 48 ubistava

Pićuškin u sudu (Beta)

Moskva -- Aleksandar Pićuškin osuđen je u Moskvi na doživotnu robiju zbog ubistva 48 osoba i tri pokušaja ubistva.

Pićuškinu je, takođe, određena mera prinudnog psihijatrijskog lečenja. Sudsko veće ocenilo je da je u potpunosti kriv i da ne zaslužuje saosećanje. Odbrana je tražila da bude proglašen nevinim za 18 ubistava i zatražila zatvorsku kaznu od 25 godina zatvora. Sam Pićuškin na sudu je izjavio da je ubio 60 osoba. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Moskovski tužilac Jurij Semin rekao je novinarima da je Pićuškin dobio zasluženu kaznu i podsetio da u Rusiji smrtna kazna nije ukinuta, ali da je na njeno izvršenje stavljen moratorijum.

On je kazao da Pićuškin ima pravo na žalbu, a odbrana je najavila da će odluka o tome biti doneta u dogovoru sa osuđenim.

Tužilac je ukazao da istraga radi na dokazivanju njegove krivice za još 11 ubijenih.

Seriju ubistava Pićuškin je izvršio u Bičevskom parku, na jugopozapadu Moskve, tako što se sa žrtvama najpre upoznavao, pozivao ih u park, gostio alkoholnim pićem i napijao, da bi ih na kraju ubijao.

Prvo ubistvo bivši utovarivač izvršio je 1992. godine, kada je ubio svog druga jer je odbio da zajedno s njim ubija ljude.

Uhapšen je u junu 2006. godine. "Da me nisu uhvatili, nikada se ne bih zaustavio, nikada. Uhvativši me, spasli ste život mnogima", kazao je on na sudu. Sudsko-medicinska ekspertiza ga je proglasila neuračunljivim.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.