Doživotna robija za ubicu najpoznatijeg snajperiste

Izvor: RTS, 25.Feb.2015, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doživotna robija za ubicu najpoznatijeg snajperiste

Sud u Teksasu je na doživotnu kaznu zatvora osudio bivšeg marinca Edija Reja Ruta zbog ubistva najuspešnijeg snajperiste u američkoj istoriji Krisa Kajla, koji je bio inspiracija za hit film "Snajperista", objavili su američki mediji.
Porota je posle manje od tri sata jednoglasno odbacila Rutovu tvrdnju (27) da nije kriv za ubistvo Kajla i njegovog prijatelja Čeda Litlfilda u februaru 2013. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u streljani u severnom Teksasu, prenela je agencija AFP.

Suđenje Rutu, koje je trajalo dve nedelje, privuklo je veliku pažnju američke javnosti budući da se desilo istovremeno kad se u bioskopima pojavio kontroverzni film Klinta Istvuda o Kajlovim iskustvima kao snajperiste u Iraku, navodi Tanjug.
Porota sastavljena od dva muškarca i deset žena zaključila je da je Rut, koji se pozivao na neuračunljivost, kriv za smrt Krisa Kajla i njegovog prijatelja.
Ubica je osuđen na doživotnu kaznu zatvora bez prava na uslovni otpust. Iako takav zločin predviđa i smrtnu kaznu, tužilaštvo je od toga odustalo još pre početka suđenja.

Kajl i Litlfild su ubijeni pošto je Rutova majka zatražila od bivšeg američkog snajperiste da pomogne njenom sinu, koji je oboleo od posttraumatskog stresnog poremećaja, piše Vašington post.
Kajl, za kojeg se zvanično smatra da je tokom svoje vojne službe ubio 160 ljudi, ovekovečen je u filmu "Snajperista", u kojem ga glumi Bredli Kuper.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Doživotni zatvor za ubicu najboljeg američkog snajperiste

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2015

HJUSTON - Sud u američkoj saveznoj državi Teksas osudio je danas na doživotnu kaznu zatvora bivšeg marinca Edi Reja Ruta zbog ubistva najuspešnijeg snajperiste u američkoj vojnoj istoriji Krisa Kajla, koji je bio inspiracija za hit film "Američki snajper", objavili su danas američki mediji...Porota...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.