Dovoljno si živela: Šta su prošle dve Ukrajinke u ruskom zatočeništvu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jul.2023, 07:25

'Dovoljno si živela': Šta su prošle dve Ukrajinke u ruskom zatočeništvu

Viktorija Andruša, 26-godišnja učiteljica, provela je šest meseci u ruskom zarobljeništvu pošto su je uhapsili vojnici koji su na njenom telefonu pronašli fotografije ruske vojne opreme. Ona je jedna od mnogih Ukrajinki koje su prošle kroz užasne ruskog zatočeništva.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

„Dovoljno si živela“: Šta su prošle dve Ukrajinke u ruskom zatočeništvu?

Izvor: Danas, 12.Jul.2023

Tri dana nakon što su ruske snage prešle ukrajinsku granicu na putu ka Kijevu, Viktorija Andruša, 26-godišnja nastavnica matematike i informatike, pomagala je u zbrinjavanju njenih roditelja u selu na oko 90 minuta istočno od glavnog grada Ukrajine, piše redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.