Dosad neviđeni detalji: Priprema američkog pilota za nuklearni napad VIDEO

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosad neviđeni detalji: Priprema američkog pilota za nuklearni napad VIDEO

Tokom simulacije nuklearnog napada snimljena je unutrašnjost bombardera B-52, a zahvaljujući snimku pojavili su se neki detalji koji dosad nisu viđeni.

Video-snimak prikazuje pripreme za strateški uzlet bombardera, uključujući i pokretanje motora. Prvi detalj, koji nikada ranije nije otkriven, jeste kontrolna tabla za nuklearno oružje, prenosi Sputnjik.

Tako na 27. sekundi snimka mogu se videti prekidači za aktiviranje nuklearnog oružja, otključavanje oružja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (sa leve strane) i dugme za aktivaciju.

Zatim se na 35. sekundi snimka primećuju dva dugmeta. Gornji je prekidač za automatsko ili ručno pokretanje. Pošto je odabran ručni režim, pilot mora da pritisne dugme kako bi izvršio nuklearni napad.

Na kraju snimka može se videti da pilot nosi takozvanu PLZT kacigu. Svrha te kacige je da zaštiti oči pilota od bleska nuklearne eksplozije, jer ih ona može oslepeti i do 10 minuta.

Ta kaciga ima providne kristale koji se automatski boje kada detektuju intenzivan sjaj. One su obično hermetičke upakovane, objašnjeno je na portalu „Evijejšonist“.

Ove slike je napravio Džef Bolton. On je prvi čovek koji je objavio video-snimak iz kabine bombardera B-52 tokom leta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dosad neviđeni detalji: Priprema pilota B-52 za nuklearni napad

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2019

Tokom simulacije nuklearnog napada snimljena je unutrašnjost bombardera B-52, a zahvaljujući snimku "isplivali" su neki detalji koji dosad nisu viđeni.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.