Donjecku i Lugansku nezavisnost jedino ukoliko za to glasa cela Ukrajina!

Izvor: Press, 07.Sep.2014, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Donjecku i Lugansku nezavisnost jedino ukoliko za to glasa cela Ukrajina!"

"Međutim, ne može se desiti da oblast, selo, dođe do toga, da ulica proglasi samostalno svoju nezavisnosti i da to bude nezavisnost. Uzgred, u dokumentima UN ukazuju upravo na tu okolnost - radi se o nezavisnosti nacija", rekao je Kravčuk.

"Naciju kao što je Donjecka i Luganska ja ne poznajem", kazao je prvi predsednik nezavisne Ukrajine.

Kravčuk predstavlja Kijev u trilateralnoj Kontakt-grupi za rešavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ukrajinske krize i jedan je od potpisnika Protokola iz Minska, 5. septembra, posle konsultacija o potezima usmerenim na sprovođenje mirovnog plana ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i inicijativa ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ranije danas OEBS je objavio potpun tekst Protokola, po kom Ukrajina treba da prizna specijalan status za Donjecku i Lugansku oblast i da održi prevremene lokalne izbore u skladu sa Zakonom o specijalnom statusu, a tim sporazumom postignuta je i saglasnost o hitnom prekidu vatre na istoku Ukrajine.

PROČITAJTE JOŠ:
DEMANT? Četiri zemlje negiraju da će slati oružje Ukrajini!
EU sutra odlučuje o novim sankcijama Rusiji
"Trajno primirje u Gazi nije moguće"
   

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.