Dolijao džinovski krokodil (FOTO)

Izvor: Mondo, 10.Jul.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolijao džinovski krokodil (FOTO)

Šumari na severu Australije uspeli su posle osam godina potrage da uhvate morskog krokodila dugog 4,7 metara i teškog 600 kilograma, saopštile su danas lokalne vlasti.

Krokodil je prvi put viđen 2010. godine, a uhvaćen je pomoću zamke postavljene u blizini jedne reke.

Vlasti godinama pokušavaju da uhvate krokodila koji, prema procenama, ima oko 60 godina.

Šumari svake godine uhvate oko 250 krokodila koje smatraju potencijalno opasnim za lokalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stanovništvo.

Uhavćeni krokodil odveden je u farmu i jedan je od najvećih primeraka svoje vrste u tom delu Australije.

Šumari su posle hvatanja krokodila rekli da mogu samo da se dive njegovoj veličini i odmaklim godinama. "Prema krokodilu možemo samo da imamo poštovanje".

Morski krokodili su proglašeni ugroženom životinjskom vrstom od 1971. godine. Prema statističkim podacima, ti krokodili u preseku godišnje ubiju dve osobe u svetu.

OTRESAO BUDALU:Krokodil u čeljustima nilskog konja

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

U Australiji uhvaćen krokodil posle osam godina potrage

Izvor: Beta, 10.Jul.2018

Šumari na severu Australije uspeli su posle osam godina potrage da uhvate morskog krokodila dugog 4,7 metara i teškog 600 kilograma, saopštile su danas lokalne vlasti.Krokodil je prvi put vidjen 2010. godine, a uhvaćen je pomoću zamke postavljene u blizini jedne reke.Vlasti godinama pokušavaju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.