Doktori zabrinuti za zdravlje kraljice Elizabete, porodica se okuplja oko nje

Izvor: VOA, 08.Sep.2022, 14:46

Doktori zabrinuti za zdravlje kraljice Elizabete, porodica se okuplja oko nje

BALMORAL, ŠKOTSKA - Članovi kraljevske porodice odlaze u dvorac Balmoral u Škotskoj kako bi bili pored kraljice Elizabete, pošto su doktori zabinuti za njeno zdravlje i preporučili su da 96-godišnja kraljica bude pod medicinskim nadzorom. Kraljica Elizabeta je najduže na britanskom tronu i najstariji je monarh na svetu. Bakingemska palata je kraljičine tegobe prošle godine nazviala "epizodnim problemima pokretljivosti" "Posle pregleda od jutros, kraljičini doktori su zabrinuti za njeno zdravlje i preporučili su da ostane pod medicinskim nadzorom u dvorcu Balmoral", navodi se u saopštenju palate. Njen najstariji sin, princ Čarls i njegova supruga Kamila uputili su se u Balmoral, gde se uputio i princ Vilijam. BBC javlja da se u Balmoral uputio i princ Hari, koji sa suprugom Megan živi u Americi i nije u najboljim odnosima sa kraljevskom porodicom. Oktobra prošle godine, kraljica je provela jednu noć u bolnici i od tada je primorana da smanji na minimum svoje dnevne obaveze. U sredu je otkazala virtuelni sastanak sa ministrima, jer su joj doktori savetovali da odmara. Dan pre toga, uslikana je sa novom britanskom premijerom Liz Tras, kojoj je poverila mandat. Izvor Rojtersa iz Bakingemske palate rekao je da su članovi porodice odmah obavešteni i da nisu tačna nagađanja da je kraljica pala. Elizabeta je britanska kraljica od 1952. i ranije ove godine proslavila je 70 godina na tronu.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Preminula kraljica Elizabeta, Čarls Treći novi kralj

Izvor: VOA, 08.Sep.2022

BALMORAL, ŠKOTSKA - Britanska kraljica Elizabeta Druga preminula je u 97. godini u dvorcu Balmoral u Škotskoj, saopšteno je u četvrtak iz Bakingemske palate. Kraljica Elizabeta je bila najduže na britanskom tronu i bila je najstariji monarh na svetu. "Kraljica je preminula mirno u Balmoralu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.