Dojava o bombi u češkom parlamentu

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dojava o bombi u češkom parlamentu

Češka policija zatvorila je prilaze zgradi Poslaničkog doma pošto je poslanicima stigla anonimna dojava da je u donji dom parlamenta podmetnuta bomba.
Policija je zatvorila prilaze zgradi parlamenta u samom turističkom srcu Praga i pušta unutra samo poslanike i zaposlene.
Predsednik Poslaničkog doma Jan Hamaček veruje da će poslanici moći ipak normalno da rade jer, kako je rekao, policija veruje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je mali rizik da pretnja nije lažna.
Bez evakuacije zaposlenih, i poljska policija u Varšavi pregleda jutros zgrade sedam ministarstva zbog dojave da će u njima u 13 časova eksplodirati bombe.
Poljska je već navikla na pravu epidemiju lažnih dojava da su u državnim institucijama, ne samo ministarstvima, već i poreskim uredima, carinskoj upravi, sedištima lokalnih vlasti podmetnute bombe.
Poslednja bizarna pretnja da će bomba eksplodirati dostavljena je nedavno jednoj poljskoj školi a policija je ubrzo otkrila da se u stvari anonimno javio otac jednog učenika da spreči pismeni test za koji se njegov sin nije spremio.
Češka i poljska policija upozoravaju da svaku takvu dojavu moraju ipak da provere pirotehničari i specijalno obučeni psi na terenu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.