Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2019, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor u Sudanu, trogodišnja tranzicija

Sudanska vojska je danas saopštila da je s predstavnicima opozicije dogovorila trogodišnji tranzicioni period tokom kog će biti izvršene pripreme za predaju vlasti civilima.

Navedeno je i da će sastav Suverenog saveta i vlade biti odlučen u naredna 24 sata.

"Dogovorili smo trogodišnji prelazni period", rekao je general Jaser Ata, član Vojnog saveta koji vlada Sudanom od zbacivanja predsednika Omara al-Bašira 11. aprila.

Demonstranti su do sada tražili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da tranzicija traje četiri godine, dok je vojska želela da je skrati na dve godine.

Prema rečima generala Ate, prvih šest meseci prelaznog perioda će biti posvećeno sklapanju mirovnih sporazuma s pobunjeničkim pokretima na zapadu i jugu Sudana.

Takođe, naveo je Ata, dogovoreni su i ovlašćenja i nadležnosti budućeg parlamenta.

Još nije odlučeno kakav će biti sastav Suverenog saveta, tela koje će imati najvišu vlast u Sudanu do potpune predaje vlasti civilima. I vojska i opozicija žele da imaju većinu u tom telu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dogovor u Sudanu, trogodišnja tranzicija

Izvor: Danas, 15.Maj.2019

Sudanska vojska je danas saopštila da je s predstavnicima opozicije dogovorila trogodišnji tranzicioni period tokom kog će biti izvršene pripreme za predaju vlasti civilima. Članak Dogovor u Sudanu, trogodišnja tranzicija se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.