Dodik i Izetbegović postigli dogovor o MMF

Izvor: N1 televizija, 31.Jul.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik i Izetbegović postigli dogovor o MMF

Lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović i predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Republike Srpske, Milorad Dodik, posle višečasovnog sastanka postigli su dogovor o kreditnom aranžmanu s Međunarodnim monetarnim fondom i u vezi mehanizma koordinacije.

Izetbegović i Dodik sastali su se u nedelju po podne u Istočnom Sarajevu, u restoranu "Barka".

Domaćin sastanka bio je šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU Lars-Gunnar Vigemark, a prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su mu i predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić, kao i premijerka RS-a Željka Cvijanović.

Pored kreditnog aražmana sa MMF-om i mehanizma koordinacije, na sastanku se još razgovaralo o nastavku evropskog puta BiH.

Kako javlja reporterka N1, u administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu u zakazanom terminu nisu se pojavile najavljene delegacije, a brojne novinarske ekipe nisu znale na koju lokaciju je sastanak pomeren.

I dok su novinari čekali na jednom mestu, Dodik i Izetbegović su se nešto posle 14 časova sastali u jednom restoranu u Istočnom Sarajevu.

Izetbegović i Dodik su se poslednji put sastali u štabu SDA u Sarajevu, 2014. godine, posle opštih izbora kada su neuspešno razgovarali o koaliciji na državnom nivou.

Dok ostatak novinarskih ekipa ceka ispred, ekipa RTRS u zgradi ceka Dodika @N1infoSApic.twitter.com/HLE8EJTxWG

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.