Izvor: Blic, 27.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đulijani ispred Hilari Klinton

Đulijani ispred Hilari Klinton

Da se ovih dana održavaju predsednički izbori u kojima učestvuju favorit demokrata Hilari Klinton i najpopularniji republikanac Rudi Đulijani, Đulijani bi ubedljivo pobedio, a Amerika bi dobila još jednog predsednika iz partije sadašnjeg lidera Džordža Buša.

Prema ispitivanju agencije 'Rasmusen', bivši gradonačelnik Njujorka bi osvojio 53, a bivša prva dama SAD 42 odsto glasova.

Đulijani ubedljivo vodi i u trci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << među republikancima za predsedničkog kandidata. Anketa koju je sproveo Univerzitet Kvinepijek pokazuje da on ima 22 procentna poena više od vremešnog senatora Džona Mekejna, koji je do sada bio favorit u ovoj trci. Četrdeset odsto anketiranih želelo bi da Đulijani naredne godine zameni predsednika Džordža Buša i vodi kampanju protiv demokrata. Za senatora Mekejna se izjasnilo 18 odsto anketiranih, dok mormona Mita Romnija, bivšeg guvernera Masačusetsa, podržava samo sedam odsto učesnika ankete.

Do sada se mislilo da Đulijani ima male šanse u predsedničkoj trci zbog toga što se zalaže za pravo na abortus, brak između homoseksualaca i kontrolu oružja. Međutim, s obzirom na njegovo dostojanstveno držanje posle terorističkih napada na Njujork 11. septembra i u odsustvu prihvatljivijeg kandidata koji ima konzervativan stav prema socijalnim pitanjima, mnogi hrišćani su spremni da mu oproste te 'jeretičke' ideje. U nastojanju da pridobije njihove glasove, Đulijani je nedavno izjavio da će izabrati konzervativne sudije Vrhovnog suda, poput onih koje je imenovao Džordž Buš.

CDC/GB

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.