Izvor: B92, 10.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đubre krenulo ka Sardiniji

Napulj -- Teretni brod sa 500 tona đubreta iz Napulja krenuo je danas ka Sardiniji. Taj grad već nedeljama ima problem sa skladištenjem smeća.

Italjanski premijer Romano Prodi pozvao je još ranije obližnje italijanske regione i gradova da prihvate i preuzmu deo smeća iz Napulja, kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje u tom gradu i sprečila moguća pojava zaraze.

Za sada su sa Sardinije pozitivno odgovorili, tako da će oko 500 tona smeća iz Napulja u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toku dana stići na to ostrvo i biti odloženo u za to predviđene deponije. Na Sardiniji kažu da bi narednih dana mogli da prihvate još đubreta iz Napulja.

Regionalni zvaničnik zadužen za pitanja zaštite životne sredine Kikito Moritu (Cicito Moritu) izjavio je da postoji spremnost regiona Sardinije da pomognu Napulju, ali i da pomognu u premeštanju smeća oko Kampanje.

Italijanska agencija ANSA prenela je da je su stanovnici Sardinije i opozicija u tom regionu organizovali proteste zbog premeštanja smeća iz Napulja.

Komunalna služba u Napolju i regionu Kampanje prestala je pre katoličkog Božića da odnosi smeće sa ulica jer više nema gde da ga skladišti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.