Đelić: Pozitivna ocena Nacionalnom programu za integraciju u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Pozitivna ocena Nacionalnom programu za integraciju u EU

BRISEL - Vicepremijer Božidar Đelić je u Briselu izjavio da je od evropskog komesara za proširenje Olija Rena i drugih njegovih kolega dobio veoma pozitivnu ocenu Nacionalnog programa za integraciju Srbije u EU. On je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Renom, rekao da su evropski sagovornici odali priznanje profesionalnost sa kojom je program sačinjen i koja "ponovo potvrđuje veliku administrativnu sposobnost Srbije".

Ren je potvrdio zadovoljstvo programom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije za integraciju u EU i naglasio da želi da Srbija što pre dobije stabilnu vladu koja će se rukovoditi evropskom agendom.

Đelić je rekao da očekuje skoro formiranje socijalno odgovorne i proevropske vlade kao i brzu ratifikaciju sporazuma Srbije sa EU o pridruživanju. On je izrazio uverenje da će za to biti velika većina ako ne i svi poslanici u novom sazivu skupštine Srbije.

S tom ratifikacijom i uz ostvarenje pune saradnje s Haškim tribunalom, kazao je vicepremijer, Srbija može ostvariti svoja tri cilja do kraja ove godine. Prvi cilj Srbije po njemu je da postane kandidat za člana EU, drugi da uđe na belu šengensku listu i treći da se kvalifikuje za strukturne fondove EU.

Đelić je zaključio da će Program za integraciju pomoći Srbije ne samo da ostvari tri navedena cilja u ovoj godini, nego i da 2012. bude potpuno spremna za članstvo u EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SUSRET KACIN - ĐELIĆ

Izvor: Kurir, 11.Jun.2008, 17:37

BRISEL, 11. jun 2008. (FoNet) - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin je danas u Briselu razgovarao sa srpskim vicepremijerom Božidarom Đelićem koji mu je predstavio program svoje vlade za integraciju u EU. Kacin je, kako javlja Morel, obavestio Đelića da je primio pravnu analizu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.