Direktoru Dojče banke poslata bomba

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2011, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktoru Dojče banke poslata bomba

Pismo-bomba poslato je direktoru Dojče banke Jozefu Akermanu. Italijanska anarhistička organizacija - FAI preuzela je odgovornost.

Sumnjivo pismo upućeno Akermanu sadržalo je bombu, pokazuju prvi rezultati istrage koje su saopštili policija i tužilaštvo.

"U kurirskoj službi Dojče banke juče je otkriveno sumnjivo pismo, upućeno lično Akermanu", piše u saopštenju i dodaje se da je potom utvrđeno da je unutra bomba.

Bomba bi eksplodirala da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << otkrivena rutniskim rentgenskim pregledom u sobi za poštanske pošiljke u sedištu banke u Frankfurtu, kažu tužioci i policija u zajednickcom saopštenju. Policija i tužilaštvo dodaju da se istraga nastavlja.

Portparol Dojče banke nije želeo da potvrdi navode medija da su mere bezbednosti pojačane.

"Iz bezbednosnih razloga ne možemo ništa da kažemo o tome", kazao je on.

Policija nije navela druge detalje o italijanskoj anarhističkoj grupi (Federacione Anarćica Informale - FAI).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.