Izvor: RTS, 24.Sep.2021, 23:41

Direktorka "Huveja" postigla dogovor sa tužiocima, može da napusti Kanadu

Finansijska direktorka kompanije "Huavej" Meng Vanžou postigla je sporazum sa SAD oko optužbi za prevaru. Dozvoljeno joj je da napusti Kanadu.
Vanzhou postigla je dogovor sa američkim tužiocima da se okonča slučaj bankarske prevare koji se vodi protiv nje, potvrdili su zvaničnici, što bi joj trebalo omogućiti da napusti Kanadu i ublaži tačku napetosti između Kine i Sjedinjenih Država.

Finansijskoj direktorki i potpredsednici kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Huavej" je pretila dugogodišnja kazna zatvora. Ona se suočavala sa optužbama da je počinila prevaru i prekršila američke sankcije prema Iranu.
Meng Vanžou je uhapšena u decembru 2018. godine u Vankuveru na zahtev Amerike. Sjedinjene Države su zatražile od Kanade da im izruči finansijsku direktorku "Huaveja", kako bi joj se sudilo po američkim zakonima.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.