Diplomate iz 22 zemlje iz Beča stigle u Bratislavu biciklima

Izvor: Večernje novosti, 06.Okt.2018, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomate iz 22 zemlje iz Beča stigle u Bratislavu biciklima

Desetine diplomata iz 22 zemlje sveta stigle su danas biciklima iz Beča u Bratislavu, kako bi simbolično predale Slovačkoj predsedavanje OEBS-om Desetine diplomata iz 22 zemlje sveta stigle su danas biciklima iz Beča u Bratislavu, kako bi simbolično predale Slovačkoj predsedavanje OEBS-om, rekao je stalni predstavnik Slovačke u toj organizaciji Radomir Bohač."Motiv je bio da se pokaže da, iako je svet komplikovan, ljudi žele da ga učine boljim mestom, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << one koji rade za ovu organizaciju", rekao je Bohač slovačkoj novinskoj agenciji TASR.Prema njegovim rečima, OEBS se bavi problemima Ukrajine, kao i većinom sukoba "u ogromnom prostoru između Vankuvera i Vladivostoka", punom različitih kultura, politika i nivoa demokratije, sa ukupno 3,5 milijarde ljudi.Bohač navodi i da događaji poput današnjeg pokazuju ljudsku stranu te organizacije.Govoreći o tome kako Slovačka namerava da predsedava OEBS-om iduće godine, rekao je:"Želimo da to radimo drugačije nego oni pre nas. Fokusiraćemo se na bezbednost pojedinaca. Želimo manje lažnih uzbuna, manje terorističkih pretnji - to je cilj koji želimo da postignemo tokom 12 meseci", rekao je Bohač.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Diplomate iz 22 zemlje iz Beča stigle u Bratislavu biciklima

Izvor: Blic, 06.Okt.2018

Desetine diplomata iz 22 zemlje sveta stigle su danas biciklima iz Beča u Bratislavu, kako bi simbolično predale Slovačkoj predsedavanje OEBS-om, rekao je stalni predstavnik Slovačke u toj organizaciji Radomir Bohač.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.