Diler droge sprečio napad na njujorški aerodrom

Izvor: Blic, 04.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diler droge sprečio napad na njujorški aerodrom

Osuđeni diler droge sprečio je islamske teroriste da, dizanjem u vazduh cevi za dovod goriva, onesposobe aerodrom "Džon Kenedi" i pobiju hiljade ljudi u obližnjem njujorškom naselju Kvins.

Prema pisanju američke štampe, neimenovana osoba je stupila u kontakt s policijom i u zamenu za preinačenje kazne, budući da je već dva puta osuđivan, ponudila informacije o predstojećem terorističkom napadu. Ustanovivši da su njegove tvrdnje osnovane, FBI i njujorška policija su izdejstvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njegovo puštanje iz zatvora kako bi se kao agent-provokator infiltrirao u terorističku ćeliju.

Diler je, predstavivši se kao musliman koji želi da učestvuje u džihadu, vremenom zadobio poverenje grupe koju predvodi Rasel Defrejtas, penzionisani radnik njujorškog aerodroma. Ne sumnjajući u njegove namere, Defrejtas mu je ispričao svoj plan i odveo ga na Trinidad, gde se nalazi kamp za obučavanje pripadnika ekstremističke organizacije Džamat al Musliman.

Defrejatas je pre nekoliko dana uhapšen u Bruklinu, dok je na Trinidadu pritvoreno nekoliko terorista, među kojima i bivši član gvinejskog parlamenta Abdul Kadir.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.