Izvor: B92, 13.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dik Čejni kod saudijskog kralja

Rijad -- Potpredsednik SAD Dik Čejni doputovao u Saudijsku Arabiju, gde će sa kraljem Abdulahom razgovarati o nuklearnom programu Irana.

Čejni, koji je doputovao iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, rekao je ranije da će Iran biti glavna tema razgovora sa arapskim liderima tokom njegove turneje u regionu. Saudijska Arabija deli zabrinutost SAD povodom nuklearnog programa Irana.

Saudijska televizija je prikazala snimke kralja Abdulaha kako prima Čejnija u pustinjskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradu Tabuku, na krajnjem severu zemlje.

Saudijska Arabija i njeni saveznici Egipat i Jordan žele da Vašington vrši pritisak na irački šiitski režim kako bi bio postignut politički dogovor sa sunitskim muslimanima.

Te zemlje su zabrinute da bi američki vojnici mogli da se povuku iz Iraka pre postizanja takvog dogovora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.