Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2012, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojka, žrtva silovanja, preminula u bolnici u Singapuru

SINGAPUR -

Devojka iz Indije, žrtva višestrukog silovanja i prebijanja u Nju Delhiju, preminula je danas u bolnici u Singapuru, gde se lečila poslednja dva dana od teških povreda organa.

"Veoma smo tužni što moramo da objavimo da je pacijentkinja umrla u 04.45 sati po lokalnom vremenu", izjavio je direktor bolnice Mount Elizabet u Singapuru, Kelvin Koh, prenela je agencija AFP.

Pored devojke su bili članovi njene porodice i predstavnici indijske Visoke komisije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Koh i naveo da su lekari i osoblje bolnice Mount Elizabet uz porodicu umrle devojke.

"Uprkos svim naporima osmočlanog tima specijalista u bolnici Mount Elizabet da održe njeno stanje stabilnim, ono se neprekidno pogoršavalo ova dva dana", rekao je Loh i dodao da je devojka imala teške povrede organa, na telu i mozgu.

Devojku (23), koja je bila student, silovala su šestorica muškaraca u autobusu koji se kretao kroz Nju Delhi, 16. decembra, a potom su nju i njenog pratioca pretukli metalnom šipkom i izbacili ih iz autobusa.

To je dovelo do masovnih višednevnih protesta u Nju Delhiju i drugim indijskim gradovima sa zahtevom da žene u Indiji budu zaštićenije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminula silovana djevojka, očekuju se neredi

Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Dec.2012

Djevojka iz Indije, žrtva višestrukog silovanja i prebijanja u Nju Delhiju, preminula je danas u bolnici u Singapuru, gdje se lječila posljednja dva dana od teških povreda organa. "Veoma smo tužni što moramo da objavimo da je pacijentkinja umrla u 04.45 sati po lokalnom vremenu", izjavio je direktor...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.