Devojčica u jezeru našla mač star 1.500 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica u jezeru našla mač star 1.500 godina

Osmogodišnja devojčica izronila je mač star 1.500 godina, iz švedskog jezera Vidostern.

Saga Vanesek pomagala je svom ocu koji je bio u čamcu na jezeru, kada je nagazila na 85 centimetara dug mač u koricama načinjenim od drveta i kože.

Mikael Nordstrom, iz lokalnog muzeja u Jenćepingu izjavio je da ovo otkriće podstaklo i druge da potraže drevna blaga u jezeru, čiji nivo je značajno pao zbog suše.

U tim traganjima je, između ostalog, pronađen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i jedan broš, iz četvrtog veka nove ere.

Nordstrom kaže da arheolozi nastoje da utvrde zašto su se ti predmeti našli u jezeru. Jedna od pretpostavki je da je to bilo u žrtvene svrhe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Devojčica u jezeru našla mač star 1.500 godina

Izvor: Vesti-online.com, 05.Okt.2018

Osmogodišnja devojčica izvadila je iz švedskog jezera Vidostern mač star 1.500 godina...Saga Vanesek pomagala je svom ocu koji je bio u čamcu na jezeru kada je nagazila na 85 centimetara dug mač u koricama načinjenim od drveta i kože...Mikael Nordstrom, iz lokalnog muzeja u Jenćepingu, izjavio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.