Izvor: Blic, 09.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica posthumno proglašena za narodnog heroja

Desetogodišnja devojčica, koja je spasla jedan broj drugova kada je izbio požar u školskoj spavaonici, a sama nastradala, uz još 19 đaka, biće proglašena za narodnog heroja, potvrdio je danas parlament Ugande.



Ivon Namaganda je uspela da 14. aprila iz vatre u jednom internatu, jugoistočno od Kampale, izvuče veći broj drugova i drugarica, ali nije uspela da se i sama izvuče.

Palament je juče odlučio da Ivon bude proglašena za narodnog heroja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavila je agenciji DPA portparol parlamenta Helen Kavesa.

Policija je nagovestila da je požar u spavaonici možda podmetnut i odmah započela istragu. Uhapšeni su školski nadzornk, 10 školskih čuvara i jedan učitelj, koji su optuženi za zanemarivanje dužnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.