Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2018, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet civila ubijeno u novim napadima na Gutu

Najmanje devet civila je ubijeno a četrdeset je ranjeno u novim vazdušnim napadima na pobunjeničku enklavu u istočnoj Guti, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Iako su snage sirijskog predsednika Bašara al Asada povratile oko 40 odsto te enklave, koja se nalazi istočno od Damaska, vazdušni udari na tu oblast ne popuštaju, navela je Opservatorija.

Na meti udara noćas su bila mesta Sabka i Hamurija a jutros je deset udara izvršeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na Disrin, kada je ubijeno devet civila a četrdeset ranjeno, rekao je za Frans pres direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Od pre nedelju dana vladine snage pojačale su i kopnene operacije i ostvarile prodor u enklavu.

U mestu Dumi, jednom od najvećih u toj oblasti koje je jutros gađano, vidi se veliko razaranje, prenose dopisnici agencije Frans pres. Scene razaranja ponavljaju se i u mestu Hamurije, koje jako bombardovano tokom noći.

Juče je najmanje 86 civila ubijeno u vazdušnim udarima i granatiranju pobunjeničke enklave, navodi Opservatorija. To je bio dan sa najvećim brojem žrtava od kada je Savet bezbednosti UN prošlog meseca zatražio prekid vatre za celu Siriju.

Juče je u istočnu Gutu uspela da uđe prva isporuka pomoći Međunarodnog komiteta crvenog krsta ali je isporuka morala da bude prekinuta zbog pogoršanja bezbednosne situacije.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.