Deset godina zatvora za uvredu kralja

Izvor: Blic, 30.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset godina zatvora za uvredu kralja

Oliver Jufer (57), Švajcarac koji već deceniju živi na Tajlandu, osuđen je na deset godina zatvora pošto je priznao da je vređao kralja Tajlanda Bumibola Aduljadea.

Jufer je uhapšen u decembru prošle godine pošto je pijan sprejom šarao lik kralja Bumibola Aduljadeja u severnom delu grada Čianga. Sigurnosne kamere su ga snimile kako „vređa" kralja na dan Bumibolovog 79. rođendana.

Početkom ovog meseca Jufer je izjavio da kriv po pet tačaka optužnice drakonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakona o uvredi kralja. Sudija Ficanu Tanbukali izjavio je da je Juferu smanjena kazna zato što je priznao krivicu.

„Ovo je ozbiljan zločin, i bio je osuđen na četiri godine za svaku od pet tačaka, što je ukupno 20 godina, ali sada mu je kazna smanjena na deset godina".

Jufer ima mesec dana da uloži žalbu na presudu, ali jedina nada koja trenutno postoji jeste da ga kralj pomiluje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.