Demonstranti se sukobili s policijom u Varšavi

Izvor: Studio B, 11.Nov.2013, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti se sukobili s policijom u Varšavi

Demonstranti s krajnje desnice su danas u Varšavi gađali policiju kamenjem i petardama, a zapaljen je i jedan automobil, nakon što je izbio sukob između njih i levičarskih aktivista.

Grupa od šezdesetak mladih ljudi, uglavnom sa fantomkama na glavi ili lica prekrivenih šalom, se izdvojila s godišnjeg marša nacionalista kroz centar Varšave i počela da napada zgradu na koju su levičarski aktivisti okačili zastavu, prenosi Rojters.

Na desetine policajaca je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pokušalo da razdvoji sukobljene strane, ali su bili napadnuti.

Prema izveštaju Rojtersovog reportera s lica mesta, policajci su više demonstranata oborili na zemlju i stavili im lisice. Pristigla su i ambulantna i vatrogasna kola, a iznad je kružio policijski helikopter.

Dan godišnjeg marša krajnje desnice se poklapa s poljskim danom nezavisnosti. I prošle godine taj dan nije prošao bez nereda.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.