Demonstranti blokirali ulicu ispred Predsedništva BiH

Izvor: Press, 09.Feb.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti blokirali ulicu ispred Predsedništva BiH

Oni su uzvikivali: "Ostavke, ostavke", "Vratite nam decu", "Bando, bando".

U lecima koje dele pod nazivom "Građanski zahtevi, obaveze vlasti", okupljeni traže smanjenje plata i naknada političkih funkcionera na svim nivoima vlasti.

Zahtevaju i ukidanje prihoda po prestanku funkcije, kao i rasprodaju novih voznih parkova i investiranje u fabrike koje su u stečaju.

Učesnici protesta traže usvajanje zakona o poreklu imovine, procesuiranje osumnjičenih za zloupotrebu vlasti, poništavanje svih nezakonitih privatizacijskih ugovora i utvrđivanje nadležnosti odgovornih.

Insistiraju i da se formira nezavisna antikorupcijska komisija. Pričinjenu štetu tokom protesta treba, prema njihovom mišljenju, naplatiti iz dela prihoda namenjenih paušalima predstavnika vlasti.

Na današnjem protestu učestvuju mladi i stari koji ukazuju na težak položaj građana u BiH.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

PRIDRUŽILA IM SE POLICIJA: Demonstranti potpuno blokirali saobraćaj (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 09.Feb.2014

Više od 500 ljudi okupilo se danas u Sarajevu na protestu ispred zgrade Predsedništva BiH zahtevajući, kako je pročitano u proglasu neformalne grupe građana, ostavke vlasti i socijalno pravednije društvo. Posle okupljanja ispred zgrade Predsedništva BiH, gde je blokirana jedna od glavnih centralnih...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.