Demokratski front nastavlja sa protestima, najavljen skup u Herceg Novom

Izvor: Blic, 31.Okt.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokratski front nastavlja sa protestima, najavljen skup u Herceg Novom

Opozicioni Demokratski front (DF) nastavlja sa protestima protiv vlade i večeras će na skupu u Herceg Novom predstaviti dalji plan svog političkog delovanja.

Taj plan uključuje i "oblike građanske neposlušnosti kao legitimne demokratske borbe protiv režima premijera Mila Đukanovića", saopšteno je ranije iz tog opozicionog saveza koji već mesec dana protestima traži ostavku vlade i formiranje prelazne koja bi pripremila "fer i slobodne izbore" u Crnoj Gori.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Prošlonedeljni protest ovog opozicionog saveza u Podgorici okončan je nasiljem i tada je povređeno nekoliko desetina ljudi, do čega polovina policajaca.

ANALIZA Šta se stvarno dešava u Crnoj Gori: Nit će Milo pasti, nit je protest slab

PET MINUTA NEREDA Ceo protest u Podgorici na samo jednom snimku

CRNA GORA NADRLJATI MORA Građani između pljačkaške vlasti i nacionalističke opozicije

DF odbacuje pozive da se vrati u skupštinu i da učestvuje u dijalogu o izbornim pravilima i izgradnji poverenja u izborni proces i poziva ostale opozicione partije da se priključe tom savezu u protestima.

Značajan deo opozicije, okupljen oko Demosa Miodraga Lekića, Građanskog pokreta "URA" Žarka Rakčevića i Demokrata Alekse Bečića, odbija da se priključi DF-u i zalaže se za dijalog uz posredovanje Evropske unije (EU).

Oni smatraju da su protesti DF-a polarizovali političku scenu i da ; čelnici tog saveza moraju preuzeti odgovornost za njihov "krah".

Vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) premijera Mila Đukanovića optužila je DF za "pokušaj državnog udara" i proteste predstavlja kao "udar na crnogorsku suverenost" s ciljem da se Crna Gora skrene sa njenog puta ka članstvu u NATO.

DPS je saoštila i da je spremna za dijalog, ali smatra da je pozivnica za članstvo u ovom trenutku prioritet.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DF u H.Novom najavio nove proteste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2015

Demokratski front (DF) pozvao je večeras ostatak opozicije, sindikate i druge društvene grupe da im se pridruže u protestima protiv vlasti i najavio nove protestne skupove po Crnoj Gori...Protestni skup u organizaciji ovog opozicionog saveza organizovan je večeras u dvorani "Park" u Herceg Novom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.