Izvor: B92, 11.Maj.2010, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deci propagirali nacizam

Berlin -- Sud u Berlinu osudio je na uslovne i novčane kazne tri osobe zbog propagiranja nacističke ideologije deci i tinejdžerima.

Osuđeni Ragnar R. pomogao je organizovanje kampa 2006. godine u kojem su deca nosila maske s kukastim krstovima. On je 2007. organizovao još jedan skup na kojem su deci predavane rasne teorije i prikazivan nacističko-propagandni film "Večni Jevrejin".

Drugo dvoje osuđenih, Kristijan F. i Danijela K, osuđeni su zbog učešća na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skupu iz 2007. godine koji je organizovao Ragnar R.

Svo troje osuđenih članovi su ultra-desničarske organizacije "Domovina - verna nemačka omladina" (HDJ), koja je zabranjena 2009. godine.

Prikazivanje nacističkih simbola ili propagandnog nacističkog materijala zabranjeno je u Nemačkoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berlin: Trojica mladića propagirala nacističku ideologiju deci

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Maj.2010

Sud u Berlinu osudio je danas na uslovne i novčane kaze trojicu mladića zbog organizovanja skupova na kojima je propagirana nacistička ideologija deci i tinejdžerima. Osuđeni Ragnar R. pomogao je organizovanje kampa 2006. godine u kojem su deca nosila maske s kukastim krstovima. On je 2007....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.