Dečak preživeo napad medvedice

Izvor: Blic, 29.Mar.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak preživeo napad medvedice

Dvanaestogodišnji Šveđanin Oli Frisk zadobio je ozbiljne povrede nogu i razderotine na leđima kada ga je napala medvedica u čiju je pećinu upao.

Dečak, koji se skijao sa drugovima nedaleko od Funesdalena, na severu Švedske, u jednom trenutku je sleteo sa staze i završio u pećini u kojoj je medvedica spavala. Životinja ga je nekoliko puta ujela za noge, ali na sreću, uspeo je da se iskobelja i potraži pomoć drugova.

"Mislio sam da ću umreti. Već sam se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio pomirio sa smrću”, ispričao je Oli novinarima lokalnog lista. Kada je ugledao glavu medveda kako viri iz pećine, pokušao je da se zaustavi, ali nije uspeo.

"Pokušao sam da se zaustavim, ali sam završio u pećini i ona se bacila na mene. Shvatio sam da mogu da preživim samo ako prestanem da se branim. Umirio sam se, a ona je prešla preko mene i otišla. Mislim da je mislila da sam mrtav”, ispričao je dečak.

Drugovi su mu pomogli da otera medveda, nakon čega su zajedno otišli da potraže lekarsku pomoć. Oli će ostati u bolnici još nekoliko dana da bi se oporavio od povreda.

Medvedica je za sobom ostavila tri mladunčeta, koja će verovatno uginuti ukoliko se za pet-šest dana ne vrati da ih nahrani. U tom slučaju, mladunci će biti prebačeni u azil za životinje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.