Dečaci spaseni iz pećine u Tajlandu povlače se u budistički hram

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2018, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečaci spaseni iz pećine u Tajlandu povlače se u budistički hram

Većina dečaka koja je spasena iz pećine u Tajlandu ide na višednevno povlačenje u budistički hram pre povratka u svakodnevni život, saopštile su danas lokalne vlasti Tajlanda.

"Ići će na devetodnevno povlačenje", navele su lokalne vlasti i dodale da će za 11 dečaka to biti prvo budističko povlačenje.

Ta praksa odlaska u budističke hramove je uobičajena u zemljama u kojima većinsko stanovništvo čine budisti.

Njihovo povlačenje počinje 25. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jula kada će im po tradiciji budizma biti obrijane glave i predate odore budističkih sveštenika. Dečaci će biti u raznim manastirima odakle izlaze 4. avgusta.

Samo jedan dečak im se neče pridružiti jer je hriščanin.

Dečaci i njihov trener su 23. juna ušli u pećinu Tam Luang, gde ih je ubrzo zarobilapoplava. Nakon 10 dana su ih pronašli ronioci. Akcija spasavanja je trajala tri dana, a okončana je 10. jula.

Tokom devet dana u pećini nisu imali šta da jedu dok ih nisu našli spasioci. Samo su pili kišnicu koja se slivala niz stene.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dečaci iz pećine povlače se u budistički hram

Izvor: Mondo, 22.Jul.2018

Većina dečaka koja je spasena iz pećine u Tajlandu ide na višednevno povlačenje u budistički hram pre povratka u svakodnevni život, saopštile su danas lokalne vlasti Tajlanda..."Ići će na devetodnevno povlačenje", navele su lokalne vlasti i dodale da će za 11 dečaka to biti prvo budističko...

Nastavak na Mondo...

MALI HEROJI SA TAJLANDA MORAJU DA PROĐU OVAJ OBRED: Spaseni iz pećine, a sada ih čeka boravak U MANASTIRU (VIDEO)

Izvor: Kurir, 22.Jul.2018

Većina dečaka koja je spasena iz pećine u Tajlandu ide na višednevno povlačenje u budistički hram pre povratka u svakodnevni život, saopštile su danas lokalne vlasti Tajlanda.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.