Debata Obama-Mekejn deseta po gledanosti u američkoj istoriji

Izvor: Blic, 09.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Debata Obama-Mekejn deseta po gledanosti u američkoj istoriji

Oko 63 miliona ljudi pratilo je debatu predsedničkih kandidata u SAD u utorak uveče, koju su prenosile sve veće TV stanice, što je za 11 miliona više od broja gledalaca koji su 26. septembra pratili prvo sučeljavanje Baraka Obame i Džona Mekejna.

Ova pozamašna brojka postavila je predsedničku debatu na deseto mesto po gledanosti u američkoj istoriji, a u periodu od 1992. do danas ubedljivo zauzima prvo mesto.

Američki mediji su ocenili da je za ovakvu gledanost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaslužno prosto to što je događaj "pao" u utorak, a ne recimo u petak, dan na koji je održana prva debata.

Demokrate vode u trci za Belu kuću

Barak Obama stekao je malu prednost nad svojim republikanskim kandidatom Džonom Mekejnom – rastuća podrška nezavisnih glasača i žena doprinela je da demokratski kandidat povede u predsedničkoj trci za četiri odsto.

Prema istraživanju koje su među američkim glasačima sproveli Reuters, C-SPAN i Zogbi, Obama vodi sa dobijenih 48, naspram Mekejnovih 44 odsto glasova. Ipak, treba uzeti u obzir da rezultati ispitivanja javnog mnenja podležu grešci od 2,8%.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Obama - Mekejn 2:0

Izvor: 24sata, 09.Okt.2008

Barak Obama, kandidat demokrata za predsednika SAD, dobio je i drugu TV debatu, održanu u Nešvilu u noći između utorka i srede protiv Džona Mekejna, rivala iz redova republikanaca. Prema istraživanju CNN-a, 54 odsto gledalaca smatra da je Obama bio ubedljiviji, dok je za Mekejna glasalo 30 odsto...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.