Danska pooštrava kontrolu na granici nakon spaljivanja Kurana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2023, 08:53

Danska pooštrava kontrolu na granici nakon spaljivanja Kur'ana

Danska policija pooštrava granične kontrole nakon nedavnih spaljivanja Kur'ana koja su utjecala na sigurnosnu situaciju, navelo je Ministarstvo pravosuđa u četvrtak, nakon slične odluke koju je Švedska donijela ranije ove sedmice. Protuislamski aktivisti u Danskoj i Švedskoj spalili su i oštetili nekoliko primjeraka muslimanske svete knjige posljednjih mjeseci, potaknuvši bijes u muslimanskom svijetu i zahtjeve da vlade zabrane takva djela. "Vlasti su danas zaključile da je u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danska pooštrava kontrolu na granici nakon spaljivanja Kurana

Izvor: Danas, 04.Avg.2023

Danska policija pooštrava granične kontrole nakon nedavnih spaljivanja muslimanske svete knjige Kuran, navelo je Ministarstvo pravosuđa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.