Izvor: B92, 11.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska: Zatvor zbog terorizma

Kopenhagen -- Danski državljanin marokanskog porekla Saida Mansur osuđen na tri godine zatvora zbog promovisanja terorizma.

Monsur je prvi zatvorenik od 2002. osuđen prema zakonu o borbi protiv terorizma, koji predviđa kazne za podstrekavanje na terorizam ili savetovanje terorista. On je uhapšen u septembru 2005. u Kopenhagenu i od tada je u zatvoru.

Monsur je na suđenju odbacio sve optužbe i rekao da je njegova islamska misija miroljubiva.

Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tokom istrage zaplenila oko 3.000 kompakt-diskova koje je Monsul distribuirao preko svoje male izdavačke kuće Al Nur. Prema ranijim informacijama, na tim diskovima su snimci i informacije o brojnim teroristima iz Avganistana i snimci pogubljenja zatvorenika u Avganistanu i Čečeniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.