Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2020, 20:48

Danas najviše mrtvih od koronavirusa u Velikoj Britaniji, Džonson bolje

Još 980 osoba zaraženih koronavirusom preminulo je u Velikoj Britaniji, najviše u jednom danu do sada, čime je broj umrlih u toj zemlji povećan na 8.958.

Zaraza korona virusom potvrđena je u Velikoj Britaniji kod još 8.681 osobe, a ukupan broj inficiranih u toj zemlji povećan je na 73.758.

Britanskom premijeru Borisu Džonsonu koji je posle pogoršanja simptoma koronavirusa tri dana proveo na odeljenju intenzivne nege, biće potrebno vreme za oporavak i verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se neće uskoro vratiti na posao, rekao je danas njegov otac Stenli Džonson.

Džonson (55) je 26. marta pozitivno testiran na koronavirus i smešten je u londonsku bolnicu Sent Tomas u nedelju uveče, jer mu simptomi nisu prolazili, a dan kasnije je prebačen na odeljenje intenzivne nege zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Tamo je dobijao kiseonik, ali nije stavljen na respirator. Juče je vraćen na obično odeljenje, a njegov kabinet je saopštio da je "u početnoj fazi oporavka".

Džonsonov portparol Džejms Slek rekao je danas da je on u stanju da ide u "kratke šetnje" između perioda odmora.

Specijalista intenzivne nege Dankan Jang kazao je da je "gotovo nemoguće znati" koliko vremena će Džonsonu biti potrebno za potpun oporavak.

"Bio je veoma bolestan i to će potrajati", naveo je Jang.

Zaraza korona virusom potvrđena je širom sveta kod više od 1.670.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 101.000.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Najveći broj pozitivnih na koronu u Britaniji u jednom danu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Apr.2020

Još 980 osoba zaraženih korona virusom preminulo je u Velikoj Britaniji, najviše u jednom danu do sada, čime je broj umrlih u toj zemlji povećan na 8.958, objavila je agencija Asošijejted pres (AP) 10. aprila. Broj pozitvnih na korona virus u Velikoj Britaniji je povećan za 8.681 osobu, pa ukupan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.