Danas moleban i litija u Pljevljima

Izvor: Vostok.rs, 30.Jan.2020, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas moleban i litija u Pljevljima

"Braćo i sestre, dragi i poštovani Pljevljaci, danas je dan za našu litiju, naš blagosloveni dar od Boga!", navodi se u saopštenju Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja, prenosi Mitropolija. Kao i uvijek, okupljamo se u 18 časova na molebanu u crkvi Svete Petke, a potom kreće litija gradskim ulicama. Večeras ćemo imati izuzetnu čast i zadovoljstvo da nam se obrati čuveni sveštenik, teolog i filosof prof. dr Boris Brajović. Braćo i sestre, sva nacionalna, stranačka i druga osjećanja i obilježja nosite u svom srcu, a na litiju ponesite ikonu iz svoga doma i svijeću! Dođite da se zajedno pomolimo Bogu našem, da pokažemo koliko smo dostojanstveni, složni i jaki!
Danas moleban i litija u Podgoricihttps://t.co/afnsfnr8PE
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 30, 2020 Ne nasjedajte na provokacije i ne reagujte na bilo kakve zlonamjerne poteze. Ukoliko primijetite da se neko nedolično ponaša, ugrožavajući naše dostojanstvo, znajte da je riječ o „ubačenim elementima“, te da takvi nijesu Pljevljaci. Naša snaga i odlika su naša vjera, mir i molitva. Mirno, molitveno i dostojanstveno – NE DAMO SVETINjE! Pljevaljski odbor za odbranu svetinja

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.