Izvor: Blic, 21.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dajana najavila nesreću

Dajana najavila nesreću

U pismu koje je deset meseci pred smrt dala svom batleru, britanska princeza Dajana napisala je da se plaši da bi neko mogao da pokuša da je ubije pod maskom saobraćajne nesreće, kako bi princ Čarls 'imao slobodan put' da se ponovo oženi, piše dnevnik 'Dejli miror'.

'Neko planira moju automobilsku nesreću, kvar kočnica, ozbiljnu povredu glave, čime bi Čarls imao slobodan put da se oženi' Kamilom Parker-Boulz, piše u odlomku iz pisma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje je princeza u oktobru 1996. dala Polu Barelu.

'Ova faza mog života je najopasnija. Staviću datum na pismo i hoću da ga čuvaš, za svaki slučaj', prenosi Barel princezine reči u svojoj knjizi koja se pojavila u prodavnicama. U pismu, čije je odlomke i fotografiju objavio britanski tabloid, Dajana navodi i ime osobe koja je planirala takvu nesreću, ali je tabloid odlučio da ga, 'iz pravnih razloga', zatamni. Pol Barel bio je Dajanin sluga i blizak prijatelj više od decenije. Njemu je prošle godine suđeno zbog krađe Dajaninih stvari, uključujući nakit i odeću. Ipak, tužba je iznenada povučena kada se kraljica Elizabeta 'setila' da joj je Barel posle Dajanine smrti rekao da će voditi brigu o nekim stvarima pokojne princeze.

Dajana i njen ljubavnik Dodi al Fajed poginuli su rano ujutru 31. avgusta 1997. u saobraćajnoj nesreći u Parizu.Francuski istražni organi zaključili su da je reč o nesreći do koje su doveli pijanstvo vozača i prebrza vožnja. Dodijev otac, multimilioner Mohamed al Fajed, u više navrata pozvao je britansku policiju i sudstvo da istraže nesreću, tvrdeći da je britanska tajna služba ubila Dajanu i njegovog sina.

Pis Morgan, urednik 'Deli mirora', istakao je da objavljeno pismo prava senzacija:'Pismo je datirano i nema veze sa ubistvom koje se dogodilo deset meseci kasnije.Moramo da saznamo šta se dogodilo ili šta se nije dogodilo te večeri'. A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.