Izvor: RuskaRec.ru, 11.Jul.2017, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daily Mail: Skupi britanski nosači aviona laka meta za ruske rakete

Kraljevski Ujedinjeni institut za odbrambena istraživanja Velike Britanije je objavio izveštaj koji pokazuje da su novi britanski nosači aviona, na čiju izgradnju je utrošeno 6,2 milijardi funti sterlinga (oko 8 milijardi dolara), laka meta za relativno jeftine ruske i kineske rakete.  
Odbrambeni projekti vredni više milijardi funti ugroženi su zbog tehnološkog napretka potencijalnih neprijatelja Velike Britanije, navodi se u istraživanju analitičar, piše Daily Mail.
Rakete >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << koje koštaju manje od 500 hiljada funti (oko 644 hiljada dolara) mogu u najboljem slučaju da pretvore nosač aviona „Kraljica Elizabeta”, koji je koštao 3,1 milijardi funti (oko 4 milijarde dolara), u disfunkcionalni brod.
Po mišljenju analitičara, najveću pretnju predstavljaju „ruske i kineske visoko precizne rakete velikog dometa”.
„Kina i Rusija su izgleda uložile sve napore kako bi ugrozile ključne zapadne investicije, koje su velike, skupe i malobrojne”, navodi se u dokumentu.
Prema rečima istraživača, „ključne zapadne vojne investicije su toliko laka meta za rakete velikog dometa da je to prosto neverovatno”. Autori izveštaja takođe savetuju britanskoj vladi da se usredsredi na proizvodnju ofanzivnih sistema umesto na obezbeđivanje zaštitnih funkcija, prenosi „Vzglяd”.  
Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je novi britanski nosač aviona „zgodna pomorska meta”, aludirajući na nepostojanje zaštite pred ruskim ofanzivnim sredstvima.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Britanska mornarica je laka meta za ruske i kineske rakete

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jul.2017, 00:40

Britanski borbeni brodovi, uključujući i najnoviji nosač aviona "Kraljica Elizabeta", predstavljaju laku metu za savremeno rusko i kinesko naoružanje, piše list "Telegraf" pozivajući se na istraživanje analitičkog centra "Rojal junajted servisiz institjut"...Kako se navodi, Rusija i Kina imaju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.