Izvor: B92, 17.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dagestan: Ubijeno 4 pobunjenika

Moskva -- Četiri osobe za koje se sumnja da su pobunjenici poginulo je danas u policijskoj akciji u Dagestanu, saopštile su ruske bezbednosne snage.

Specijalne jedinice su upale u jedan stan u zgradi u Mahačkali, glavnom gradu Dagestana, gde su se navodno skrivali naoružani pobunjenici, izjavio je portparol lokalne službe bezbednosti. Operacija je večeras "završena", a četiri osobe za koje se sumnja da pripadaju naoružanim bandama su ubijene, rekao je portparol.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Vojska je među poginulima identifikovala Magomeda Salihova za koga se sumnja da je učestvovao u organizovanju napada na zgradu u Bujnaksku u Dagestanu kada je 1999. godine poginulo 64 ljudi.

Serija napada na stambene zgrade u Rusiji u septembru 1999. kada je poginulo više desetina ljudi, poslužila je ruskim trupama kao argument da uđu u Čečeniju u oktobru 1999.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.