Da li biste ronili u bazenu čija dubina odgovara visini 14-spratne zgrade? (VIDEO)

Izvor: 24sata, 30.Okt.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li biste ronili u bazenu čija dubina odgovara visini 14-spratne zgrade? (VIDEO)

Ovo je savršen bazen za svakoga ko obožava da roni. Ovo je, zapravo, najdublji bazen na svetu, kojem se dno nalazi tek na dubini od 40 metara. Dakle, dubok je koliko je visoka zgrada od 14 spratova.

Voda u bazenu Y-40, koji se tako zove zbog svoje dubine, a drugo mu je ime  Duboki užitak, održava se na temperaturi između 32 i 34 stepena Celzijusa.

Ovaj genijalni bazen sa 4.300 kubika vode nalazi se u Hotelu "Terme Millepini" u Italiji.

Cilindričnu instalaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << je osmislio Emanuele Boaretto, a bazen je otvoren u junu. Bazen ima čak i specifične podvodne tunele, pećine i platforme koji su odlični za ronioce.

Kroz sredinu bazena prolazi i cev za trčanje.

Ovaj genijalno osmišljen bazen Y-40 (i-40)  је pobedio Nemo33 u Briselu, koji je prvobitno nosio titulu najdubljeg bazena na svetu.

Nemo33 je dubok 34,5 metara i ima nekoliko podvodnih pećina.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.